MINI BURGER ΜΕ MINI CRISPY ONION RINGS

  • Mini Crispy Onion Rings από τη McCain
  • Μπέικον σε λωρίδες

Για τα mini Μπιφτέκια:

  • 700-800 γρ. κιμά (χοιρινό & μοσχάρι)
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. καυτερό ή απλό πιπέρι
  • 1 κ.γ. μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 70 γρ φρυγανιά τριμμένη

 

Για το σερβίρισμα:

  • Mini ψωμάκια για burger
  • Βούτυρο
  • 3 φέτες τσένταρ, κομμένες στα 4
  • Μαγιονέζα & κέτσαπ
  • Ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • Ετοιμάζουμε τα Mini Crispy Onion Rings σε φριτέζα στους 175°C για 2,30-3 λεπτά ή σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 8 λεπτά
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα mini μπιφτέκια μαζί με τον κιμά
  • Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια σε διάμετρο περίπου 4 εκατοστών, τα βάζουμε σε τηγάνι grill ή απλό, σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά
  • Λίγο πριν βγάλουμε τα μπιφτεκάκια ξαπλώνουμε επάνω τους τις φετούλες τυριού τσένταρ για να μαστιχώσει
  • Τηγανίζουμε το μπέικον για 2 λεπτά κάθε πλευρά
  • Στήνουμε τα mini ψωμάκια, αφού τα κόψουμε στη μέση (ακόμη καλύτερα αν τα φρυγανίσουμε)
  • Απλώνουμε στη βάση βούτυρο, μαγιονέζα και κέτσαπ, τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας, μια λωρίδα μπέικον, το μπιφτεκάκι με το λιωμένο τσένταρ και στην κορυφή μια ροδέλα Mini Crispy Onion Rings.