Loaded Crunchy Petals Με Κιμά Kαι Aioli

Loaded Crunchy Petals Με Κιμά Kαι Aioli

Συστατικά

Για τον κιμά:

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για την σάλτσα Aioli (Αγιολί):

  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • ελαιόλαδο (όσο τραβήξει)
  • αλάτι & πιπέρι
Εκτελεση

Για τις πατάτες Crunchy Petals από τη McCain:

  • Στη Φριτέζα 175 °C για 2,45 λεπτά (1/2 καλάθι) ή στο Φούρνο με αέρα: 200 °C για 12 λεπτά

Για τον κιμά:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο & αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι & το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί για λίγο & ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφού ο κιμάς πάρει λίγο χρώμα (4-5 λεπτά), αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι και το κύμινο και ανακατεύουμε.
  • Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να “δέσει”.

Για την σάλτσα Aioli (Αγιολί):

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει η σάλτσα πηχτή.

Σερβίρουμε τις πατάτες Crunchy Petals, προσθέτουμε από επάνω τον κιμά, την σάλτσα Aioli (Αγιολί), τριμμένο τυρί & ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.