French Tacos Με Γλυκοπατάτες Και Κιμά

French Tacos Με Γλυκοπατάτες Και Κιμά

Συστατικά

Για τον κιμά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες ή κονκασέ

Για την σάλτσα Aioli (Αγιολί):

  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • ελαιόλαδο (όσο τραβήξει)
  • αλάτι & πιπέρι
Εκτελεση

Για τον κιμά:

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο και σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ώστε να μην σβολιάζει
  • Όταν ο κιμάς πάρει χρώμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τσίλι, κύμινο, τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε, μέχρι να “δέσει” ο κιμάς.

Για την σάλτσα Aioli (Αγιολί):

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει η σάλτσα πηχτή.

Για τις SWEET POTATO FRIES της McCain:

  • Μαγειρεύουμε σε φριτέζα στους 175°C για 2,30 λεπτά ή στο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά

Για την τορτίγια:

  • Ανοίξτε την τορτίγια και απλώστε σάλτσα aioli
  • Βάλτε τον κιμά και τις sweet potato fries
  • Ρίξτε επιπλέον σάλτσα aioli επάνω στις πατάτες
  • Τυλίξτε την τορτίγια και ψήστε σε τοστιέρα ή τηγάνι με γκριλ πάτο