300γρ μίγμα τριμμένων τυριών (gouda κεφαλοτύρι regatto ή ότι προτιμάτε)
1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.
1 αυγό
100 ml γάλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα & να μαλακώσουν).
Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Προθερμένεις τον φούρνο με αέρα στους 200°C.
Αφού βουτυρώσεις ένα ταψί ή πυρέξ, στρώσε τη βάση με πατάτες Dollar Chips χωρίς να μένουν κενά σημεία και άπλωσε μικρή ποσότητα από το μίγμα τυριών, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι & αλάτι.
Πρόσθεσε σε επόμενη στρώση τις υπόλοιπες πατάτες και τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το γάλα και περίχυσε το ταψί.
Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 20-25 λεπτά (ή όση ώρα χρειαστεί αναλόγως του φούρνου, για να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).
Σερβίρεις τις ροδέλες πατάτας Dollar Chips από τη McCain και απλώνεις ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο μπέικον, λουκάνικο, πεπερόνι ή όποια άλλη αγαπημένη επιλογή σου.