CRUNCHY PETALS ΜΕ ΑΥΓΑ SHAKSHUKA ΚΑΙ ΦΕΤΑ

  • Πατάτες CRUNCHY PETALS από τη McCain
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100-150 γρ. τρίμματα φέτας
  • 3 αυγά
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Σοτάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ζεστό τηγάνι με το ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο (ψιλοκομμένο ή λιωμένο), την πιπεριά (σε λωρίδες ή κυβάκια) και σοτάρισε τα για 2 περίπου λεπτά
  • Πρόσθεσε τον πελτέ και ανακάτεψε για λίγο
  • Ρίξε στο μείγμα τη ντομάτα κονκασέ και ανακάτεψε (αν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι & πιπέρι)
  • Άφησε τα να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά
  • Πρόσθεσε τα αυγά και τα τρίμματα φέτας, σκέπασε με ένα καπάκι και μαγείρεψε τα για 4 λεπτά ακόμη
  • Ετοίμασε τις Crunchy Petals της McCain σε μια φριτέζα στους 175 °C για 2,45 λεπτά (1/2 καλάθι) ή στο Φούρνο με αέρα: 200 °C για 12 λεπτά
  • Σερβίρεις προσθέτοντας τρίμματα φέτας, ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό στα αυγά αλλά και στις πατάτες Crunchy Petals