CRUNCHY PETALS ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΚΑΙ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ

Για τα Κεμπάπ:

  • 1 kg αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με αρνί & μοσχάρι
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι

Για την σως Φέτας:

  • 1/2 φλυτζάνι γάλα (αυξομειώστε ανάλογα με την πυκνότητα που θέλετε να δώσετε)
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως προτίμησης)
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • λίγο λεμόνι

Για τα Κεμπάπ:

  • Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά με όλα τα υλικά, εκτός του νερού το οποίο το ρίχνουμε λίγο λίγο κατά το ζύμωμα.
  • Τοποθετούμε τον κιμά σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες να “ξεκουραστεί”.
  • Πλάθουμε τον κιμά (αν χρειαστεί βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια για να μην κολλάει).
  • Αφού τα λαδώσουμε ελαφρώς, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι grill για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά ή στο grill του φούρνου για περίπου 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για την σως Φέτας:

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί (εκτός της φέτας). Διορθώνουμε την πυκνότητα της σως με λίγο γάλα ανάλογα με την προτίμηση μας.
  • Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

Για τις πατάτες Crunchy Petals από τη McCain:

  • Στη Φριτέζα 175 °C για 2,45 λεπτά (1/2 καλάθι) ή στο Φούρνο με αέρα: 200 °C για 12 λεπτά

Σερβίρουμε τις πατάτες Crunchy Petals, προσθέτουμε τα κεμπάπ, απλώνουμε επάνω τους την σως φέτας, λίγο μαϊντανό και πάπρικα.