CRISPERS ΜΕ SPICY CHORIZO

  • Πατάτες CRISPERS από τη McCain

Για τo SPICY CHORIZO (ΤΣΟΡΙΘΟ)

  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. αλάτι

 

Για την PICO DE GALLO (φρέσκια μεξικάνικη salsa)

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό κρεμμύδι)
  • 1 μέτρια πιπεριά jalapeños (μόνο αν θέλετε πιο καυτερή γεύση)
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • ¾ κ.γ. ψιλό αλάτι
  • 1 ½ κιλό ώριμες κόκκινες ντομάτες (περίπου 8 μικρές ή 4 μεγάλες), ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (περίπου 1 ματσάκι)
  • Ετοιμάστε τις πατάτες CRISPERS στη φριτέζα, στους 175°C για περίπου 3 λεπτά ή σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 12 λεπτά.

Για τo SPICY CHORIZO (ΤΣΟΡΙΘΟ):

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον χοιρινό κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύουμε τα καρυκεύματα με τον κιμά μέχρι να ενωθούν πλήρως
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το chorizo (τσορίθο) σκούρο καφέ

Για την PICO DE GALLO (φρέσκια μεξικάνικη salsa):

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά jalapeños, το χυμό λάιμ και το αλάτι
  • Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 5 λεπτά ενώ ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τον κόλιαντρο
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον κόλιαντρο στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειαστεί
  • Για καλύτερη γεύση, αφήστε το μείγμα να μαριναριστεί για 15 λεπτά ή αρκετές ώρες στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε ως ντιπ αφού το στραγγίσετε από τα υγρά της ντομάτας.

Στο σερβίρισμα:

Προσθέστε όποια σάλτσα τυριού προτιμάτε!!!