CRISPERS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ SWEET CHILI SAUCE

  • Πατάτες Crispers από τη McCain
  • 360 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
  • 15-30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
  • λίγο σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την Sweet Chili sauce:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.σ. μπούκοβο
  • κορν φλάουρ + νερό (προαιρετικά αν τη θέλουμε πιο πυκνή)

Για την Sweet Chili sauce:

  • Αφού καθαρίσουμε τις πιπεριές τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια
  • Αλέθουμε όλα τα υλικά για την σως στο blender (εκτός του κόρν φλάουρ)
  • Βάζουμε τα αλεσμένα υλικά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση
  • Μειώνουμε την φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά
  • Αν θέλουμε πιο πυκνή τη σως, προσθέτουμε κορν φλάουρ (1/2 ή 1 κ.γ.) αφού το διαλύσουμε σε πολύ λίγο νερό (1 κ.σ.)

Για την συνταγή:

  • Ετοιμάζουμε τις πατάτες Crispers στη φριτέζα στους 175°C για 2:45 λεπτά ή σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 12 λεπτά
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σκέτο το λουκάνικο (χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο), μέχρι να ροδίσει
  • Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές, προσθέτουμε το λουκάνικο, το φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι, κομματάκια πιπεριάς φλωρίνης, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, προαιρετικά προσθέτουμε μικρή ποσότητα Sweet Chili sauce και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
  • Τέλος σερβίρουμε την υπόλοιπη Sweet Chili sauce σε ένα μπολάκι για να συνοδεύσει το φαγητό μας