CRISPERS BEEF CARPACCIO

  • Πατάτες CRISPERS από τη McCain

Για τo μοσχαρίσιο carpaccio:

  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο (άπαχο και πολύ καλά καθαρισμένο)
  • 50ml ελαιόλαδο
  • xυμός 1 λεμονιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους πιπεριού
  • 50ml λευκό κρασί
  • 50ml σόγια sauce
  • 40 γρ. μουστάρδα

 

Για το σερβίρισμα:

  • Παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι βαλσάμικο
  • Ρόκκα
  • Κάππαρη
  • Χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ετοιμάζουμε τις πατάτες CRISPERS στη φριτέζα, στους 175°C για περίπου 3 λεπτά ή σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 12 λεπτά.

Για το μοσχαρίσιο carpaccio:

  • Μαρινάρουμε το φιλέτο για 20-30 λεπτά σ’ ένα μπολ αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά εκτός της μουστάρδας και των κόκκων πιπεριού.
  • Αφαιρούμε το φιλέτο από τη μαρινάδα και το αλείφουμε με μουστάρδα και δενδρολίβανο.
  • Σπάμε τους κόκκους πιπεριού σε τρίμματα και πασπαλίζουμε το φιλέτο.
  • Το τυλίγουμε με μεμβράνη σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.  – *Αν θέλετε να αποφύγετε τις 24 ώρες αναμονής στο ψυγείο, ακολουθείστε την εναλλακτική μέθοδο παρασκευής που θα βρείτε πιο κάτω, στην ενότητα TIPS

Για το σερβίρισμα:

  • Με ένα πολύ καλά ακονισμένο μαχαίρι, κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το μοσχάρι και το σερβίρουμε σε πιάτο ή πλατό.
  • Γαρνίρουμε με λεπτά φιλετάκια παρμεζάνας (χρησιμοποιούμε πίλερ για ευκολία), ελιές Καλαμών, κάππαρη και ρόκκα.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χοντρό αλάτι και ραντίζουμε με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο.
  • Προσθέτουμε τις τραγανές πατάτες CRISPERS τις οποίες μπορούμε να συνοδεύσουμε με κάποια αγαπημένη sauce.

  • 2η μέθοδος παρασκευής του μοσχαρίσιου carpaccio:
    • Αλείφουμε το φιλέτο με μουστάρδα, ελαιόλαδο & δενδρολίβανο.
    • Σπάμε τους κόκκους πιπεριού σε τρίμματα και πασπαλίζουμε το φιλέτο ώστε να κάνει “κρούστα”.
    • Το τυλίγουμε με μεμβράνη σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    • Το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το θωρακίζουμε καλά, σ’ ένα καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
    • Αφού κρυώσει λίγο, το τυλίγουμε ξανά σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
    • Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

  • Στο γαρνίρισμα ταιριάζουν όλες οι πρασινάδες, οι φύτρες, το ρόδι, το σταφύλι, οι ξηροί καρποί και πολλά άλλα…