CRISPERS BBQ BUFFALO ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Crispers Bbq Buffalo Chicken

  • Πατάτες Crispers από τη McCain
  • 1 kg κοτόπουλο μπούτι (εναλλακτικά χοιρινό)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ¼ φλιτζανιού έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • Μείγμα μπαχαρικών Cajun (Καγιέν)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Φρέσκο Κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό και ¼ φλιτζανιού έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου στη χύτρα ταχύτητας.
  • Πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου, αλάτι & πιπέρι.
  • Κλείσε και ασφάλισε το καπάκι της χύτρας.
  • Ρύθμισε την πίεση μαγειρέματος / χειροκίνητη ρύθμιση σε υψηλή, για 8-10 λεπτά (ανάλογα τη χύτρα).
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο (αφήνεις τα υγρά στη χύτρα) .
  • Διαχώρισε σε λεπτά κομμάτια το κοτόπουλο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 πιρούνια) και το επιστρέφεις στη χύτρα προσθέτοντας 1 φλιτζάνι σάλτσα BBQ.
  • Κλείσε το καπάκι (απλώς τοποθέτησε το στην κορυφή για να κρατήσει το κοτόπουλο ζεστό, δεν χρειάζεται να το σφραγίσεις) και άφησε το κοτόπουλο, σκεπασμένο, για 5 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση της σάλτσας.
  • Ψιλόκοψε το φρέσκο κρεμμυδάκι & με το χέρι το φρέσκο κόλιανδρο.
  • Τηγάνισε τις πατάτες Crispers στη φριτέζα, στους 175°C για περίπου 3 λεπτά ή σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 12 λεπτά.
  • Σερβίρεις τις πατάτες, προσθέτεις το μείγμα μπαχαρικών Cajun (Καγιέν), το μαγειρεμένο Bbq κοτόπουλο & γαρνίρεις με κρεμμυδάκι & κόλιανδρο.