Baking Potatoes Με Sour Cream, Τσένταρ Και Μπέϊκον

Baking Potatoes Με Sour Cream, Τσένταρ Και Μπέϊκον

Συστατικά
  • Baking potatoes από τη McCain
  • 150ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • Κίτρινο τυρί τριμμένο π.χ. τσένταρ, γκούντα, έμενταλ
  • Μπέικον σε κομμάτια
  • Τzάιβς (σχοινόπρασο) ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτελεση

Για την ξινή κρέμα (sour cream):

  • Ανακατεύεις σε μια μπασίνα 150 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά με το χυμό ενός μέτριου σε μέγεθος λεμονιού και αλατοπιπερώνεις. Το λεμόνι θα “δέσει” άμεσα την κρέμα. Αν θέλεις πιο σφιχτή υφή, απλά άφησε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 6-8 ώρες ή για να κερδίσεις χρόνο στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Για τις Baking potatoes:

  • Αλείφεις την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο, αλατίζεις προαιρετικά και ψήνεις σε φούρνο με αέρα στους 200°C για 20 λεπτά.
  • Ακουμπάς την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζεις από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση.
  • Πιέζεις χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνεις στο κενό που δημιουργήθηκε.
  • Γεμίζεις την πατάτα με την sour cream, πασπαλίζεις με το κίτρινο τυρί, προσθέτεις το μπέικον και τη βάζεις σε δυνατό φούρνο μέχρι να γκραντιναριστεί για περίπου 5 λεπτά.
  • Σερβίρεις ως κύριο ορεκτικό, ή ως συνοδευτικό κρεάτων, πασπαλίζοντας την πατάτα με τζάιβς ή κρεμμυδάκι.
Tips

Εναλλακτικά για την παρασκευή της ξινής κρέμας, μπορείς αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσεις τυρί κρέμα, ή κατίκι δομοκού και να το αναμίξεις με το λεμόνι.