Baking Potatoes Με Καπνιστό Χοιρινό Και Σάλτσα Τυριών

Baking Potatoes Με Καπνιστό Χοιρινό Και Σάλτσα Τυριών

Συστατικά
  • 4 Baking Potatoes από τη McCain
  • Καπνιστό χοιρινό αλλαντικό, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 180 γρ. τυρί cheddar (ή μείγμα κίτρινων τυριών), σε τεμάχια
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ μέτρια πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ⅓ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών Cajun
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Τσάιβς ψιλοκομμένο
Εκτελεση
  • Λιώσε 1 κουταλιά βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το αλλαντικό, το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μετέφερε τα όλα σε ένα πιάτο και άφησε τα στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνεις τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτεις το αλεύρι, το γάλα και μαγειρεύεις ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να φουσκώσουν. Πρόσθεσε την μισή ποσότητα του τυριού μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε μέχρι να λιώσει το τυρί και το μείγμα να γίνει λείο.
  • Κόψε τις πατάτες οριζόντια και άπλωσε τα μαγειρεμένα υλικά (μπορείς να σκάψεις την πατάτα για να δεχθεί περισσότερη γέμιση αν το επιθυμείς). Μετάφερε τις Baking Potatoes στο ταψί και πασπάλισε το υπόλοιπο τυρί από πάνω.
  • Ψήσε στους 200°C για 20 λεπτά σε φούρνο με αέρα ή στα μικροκύματα στα 900W για 6 λεπτά.
  • Αφού σερβίρεις, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο τσάιβς για φρεσκάδα & άρωμα.