BAKING POTATOES FLORENTINE ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

  • Baking Potatoes από τη McCain
  • Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • Ντοματάκια φρέσκα
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Άνηθος και μια σκελίδα σκόρδου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθότυρο
  • Μπέικον ψιλοκομμένο
  • Πλένετε και καθαρίζετε το φρέσκο σπανάκι.
  • Το ζεματίζετε (μπλανσάρετε) και το παγώνετε σε κρύο νερό. Το στραγγίζετε.
  • Σε ένα σκεύος μαγειρεύετε τα κρεμμύδια με το μπέικον και το σκόρδο στο λάδι.
  • Ρίχνετε το σπανάκι, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε στο τέλος, εκτός φωτιάς, το ανθότυρο, τα ντοματίνια κομμένα στα 4 και τον άνηθο.
  • Κόβετε την πατάτα στη μέση κατά μήκος, την αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και την ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
  • Βάζετε τη γέμιση πάνω από κάθε πατάτα και ψήνετε προαιρετικά στο φούρνο για 5 λεπτά.

Για πιο δροσερή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες λεμόνι στο τέλος.