Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε καλά προϊόντα από απλά, φυσικά υλικά που συμπληρώνουν μια ισορροπημένη διατροφή και δεν βλάπτουν τον πλανήτη.

Για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα μας, στη McCain έχουμε δεσμευτεί να αναλάβουμε δράση σε 4 βασικούς τομείς, οι οποίοι είναι:

1- ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ

75% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά στα προϊόντα McCain από το 2011.

Ο τρόπος που παράγουμε τα προϊόντα μας είναι απλός: οι πατάτες μας (που μπορείτε να ακολουθήσετε το ταξίδι τους από το χωράφι στο πιάτο σας) ξεφλουδίζονται, πλένονται, κόβονται, προτηγανίζονται και καταψύχονται. Στο στάδιο του προτηγανίσματος, η McCain έχει διακόψει πλήρως τη χρήση φοινικελαίου από το 2011. Οι λόγοι για τους οποίους πήραμε αυτήν την απόφαση είναι ξεκάθαροι, τόσο σε επίπεδο διατροφικής αξίας όσο και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης: με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, το φοινικέλαιο αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και ταυτόχρονα τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, η παραγωγή φοινικελαίου συμβάλλει στη μαζική, συχνά ανεξέλεγκτη αποψίλωση των δασών. Το ηλιέλαιο αποτελεί μια πιο υγιεινή λύση και έχει βοηθήσει πολύ στη μείωση της περιεκτικότητας των προϊόντων μας σε κορεσμένα λιπαρά.

2- ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ

Από το 2011, η McCain έχει μειώσει την περιεκτικότητα των προϊόντων της σε αλάτι κατά 40%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 400kg.

Αυξημένη αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση: οι βλαβερές συνέπειες του αλατιού είναι γνωστές. Μειώσαμε κατά πολύ την ποσότητα αλατιού στα προϊόντα μας, φτάνοντας σε επίπεδα 0,6 g/100 g κατά μέσο όρο στα προϊόντα που περιέχουν αλάτι.

3- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 44% των προϊόντων της McCain πληρούν τα κριτήρια της ετικέτας πιστοποίησης «Better For You».

Σχεδόν τα μισά από τα 170 προϊόντα μας πληρούν τα κριτήρια της ετικέτας πιστοποίησης «Better For You». Η πιστοποίηση αυτή προϋποθέτει ότι τα επίπεδα αλατιού είναι χαμηλότερα από 0,5 g/100 g και η περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά είναι κάτω από 1,5 g/100 g. Επίσης, η McCain υποστηρίζει ενεργά και εφαρμόζει το σύστημα επισήμανσης Nutri-Score στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Το σύστημα αυτό αφορά μια ετικέτα με χρωματική κωδικοποίηση που αντιστοιχεί στη συνολική διατροφική αξία του προϊόντος, σε κλίμακα από το Α έως το Ε. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει στους καταναλωτές ευανάγνωστες και κατανοητές πληροφορίες για τη διατροφική αξία του προϊόντος.

4- ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

15% λιγότερα υλικά συσκευασίας.

Εκτός από τη μείωση της ποσότητας των συσκευασιών, η McCain έχει ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια, ιδρύματα και κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης για να σχεδιάσει συσκευασίες 100% φιλικές προς το περιβάλλον.